Постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку погодила програму розвитку транспортної інфраструктури Києва до 2023 року.

Згідно із програмою, у Києві планують закупити понад 400 трамваїв, тролейбусів та електробусів до 2023 року. У місті хочуть зосередитися на інфраструктурі для пішоходів, велосипедистів та громадського транспорту, а не на розбудові доріг, як це було раніше.

«За останні три роки кількість офіційно зареєстрованих автомобілів зросла більш ніж на 15%, і це без врахування автівок на єврономерах. За прогнозами експертів, до 2025 року у столиці буде більше машин на 60%. Наразі столичні мости перевантажено, деградувала трамвайна мережа, загалом відсутня зв’язана велоінфраструктура. Цільова програма покликана вирішити ці проблеми», – йдеться у повідомленні.

Пріоритет у місті надаватимуть розвитку електротранспорту. Зокрема у Київраді розглядають можливість об’єднання лівобережної та правобережної трамвайної мережі. Планують встановити квоти на паркомісця у центрі та підвищити комфорт громадського транспорту. Це, на думку розробників програми, мотивуватиме киян відмовлятися від власних автівок.

Загальний бюджет програми складає 76,4 мільярдів гривень, з них 69,8 мільярдів фінансуватиме місто. За ці гроші, зокрема, передбачене будівницво нових станцій метро та капітальний ремонт автошляхів.

Обкладинка: Анна Бобирєва/The Village Україна