Голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Про те, що він підозрюється в організації вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю, за попередньою змовою», –йдеться в тексті підозри.


 31 липня на активістку напали невідомі та облили її концентрованою сірчаною кислотою. Гандзюк отримала опіки близько 40% тіла та потрапила до реанімації.

 До нападу Катерина Гандзюк працювала радницею міського голови Херсона та була відома у місті своєю проукраїнською позицією. Тому напад, зокрема, пов’язують з її професійною діяльністю.

 4 листопада Катерина Гандзюк померла.

 В організації замаху на Гандзюк підозрюють п’ятьох осіб, усіх було затримано. Це Віктор Горбунов, Сергій Торбін, Володимир Васянович, В’ячеслав Вишневський і Микита Грабчук. Більшість із затриманих були учасниками АТО на Донбасі.

Обкладинка: Vladislav Manger/Facebook