У Києві проведуть протипожежні перевірки підприємств. Це стосується потенційно небезпечних підприємств і підприємств, де раніше вже були виявлені порушення, повідомили на сайті КМДА.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затверджує перелік потенційно небезпечних об’єктів на території міста. Наразі їх 615.

За інформацією ДСНС, у 2018 році виявили понад 45 тисяч порушень, із яких майже половина – це порушення минулих років, що так і не були усунуті.

Найбільш серйозні недоліки – відсутність системи протипожежної автоматики, несправне протипожежне водопостачання, необхідність ремонту або заміни електропостачання, відсутність шляхів евакуації та засобів пожежогасіння.

За результатами інспекцій торік ДСНС подала 163 позовні заяви до адміністративного суду щодо часткового призупинення роботи приміщень, у яких порушили заходи протипожежної безпеки.


 2 лютого на вулиці Червоноткацькій, 69 загорілись складські приміщення. Вогонь охопив 10 тисяч квадратних метрів будівлі. Пожежу ліквідували через добу після повідомлення про загоряння. 

Обкладинка: ДСНС