У КМДА планують створити київську агломерацію до 2025 року, згідно із проектом «Великий Київ». Про це повідомляє перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в інтерв’ю UBR.

Йдеться про нову адміністративно-територіальну одиницю. Робота над об’єднанням уже починається: найближчим часом голови міст-супутників Києва влаштують зустріч, де обговорять кордон об’єднання та умови участі в союзі.

«Європейський досвід показує, що активна робота над створенням агломерації займає 5 років при наявності підтримки і знизу, і зверху. У нас зараз йде процес децентралізації, тому при створенні управлінської структури має бути встановлено чітке розмежування прав і обов’язків», – пояснив UBR.ua перший заступник голови КМДА.

Цілком можливо, що для створення агломерації буде потрібно вносити зміни і до Конституції України, зазначає Поворозник.  Зазначається, що проект не передбачає поглинання, а лише співпрацю між Києвом та меншими містами. 


У листопаді 2018 року в КМДА оголосили про плани створити навколо Києва агломерацію. Проект назвали «Великий Київ» на прикладі Метрополії Великого Парижа.

Влада Києва переконана, що об’єднання столиці з прилеглими територіальними громадами дозволить залучти інвестиції та призведе до економічно-соціального розвитку.

Обкладинка: Анна Бобирєва/The Village Україна