Перші 10 інспекторів з паркування не почнуть роботу 1 лютого. Орієнтовно на чергування вони вийдуть не раніше 10 лютого. Про це The Village Україна повідомила прес-секретар департаменту транспорту КМДА Юлія Пономаренко.

Раніше повідомляли, що інспектори почнують роботу у тестовому режимі з 1 лютого.

Інспектори поки працюватимуть у тестовому режимі: не будуть виписувати штрафи, а лише «стежитимуть за правилами парковки» – це перший етап впровадження нових правил паркування.

Виписувати штрафи почнуть у квітні 2019 року, під час другого етапу. Повноцінно новий закон запрацює у травні, коли неправильно припарковані авто зможуть евакуювати без присутності водія. 


 27 вересня 2018 року набули чинності нові правила паркування автомобілів. Новий закон передбачає евакуацію авто без присутності водія. Однак, щоб нові правила запрацювали, потрібна сертифікація предметів фото- та відеофіксації.

 До цього інспектори з паркування можуть виписувати тільки штрафи за неоплату паркування та лише у присутності водіїв. За словами Віталія Кличка, сертифікація потрібної техніки закінчиться у квітні 2019 року. 

Обкладинка: Анна Бобирєва/The Village Україна