За час новорічних ярмарків у Києві відвідувачі з’їли близько 70 тонн м’яса та випили 220 тонн глінтвейну. Про це розповів куратор проекту Folk Ukraine Ігор Добруцький, пише «Сегодня».

За словами організатора, цього року впав попит на їжу.  

«Попит сильно погіршився у порівнянні з попередніми роками. Якщо раніше на свята люди ні в чому собі не відмовляли, то зараз довго думали, скільки і на що витратити, і обмежували свій бюджет. Особливо це стосувалося їжі. Зіграло свою роль і подорожчання – ціни виросли як у цілому по країні, так і на ярмарках», – каже Добруцький.

Проте, порівняно із 2017 роком, під час ярмарків стали більше купувати глінтвейну та безалкогольних напоїв. Какао, гарячого шоколаду і соку випили близько 50 тонн.

У період новорічних свят Володимирський проїзд, Софійську та Контрактову площі відвідали загалом до 3,7 мільйона гостей.

Обкалдинка: Анна Бобирєва для The Village Україна