З лютого 2019 року кияни почнуть отримувати дві платіжки за споживання електроенергії: одна від оператора системи розподілу, друга від постачальника, повідомляють у компанії ДТЕК «Київські електромережі».

«З 1 січня 2019 почався перший етап держреформи ринку електроенергії: відтепер енергопослуги в Україні надаватимуть дві різні компанії – оператор системи розподілу (ДТЕК «Київські електромережі») та постачальник («Київенерго»)», – розповіли в ДТЕК.

На початку січня 2019 року кияни отримали платіжки за електроенергію, спожиту в грудні 2018 року. У цих платіжках востаннє вказано старі реквізити.

У лютому кияни отримають два рахунки від компаній. «У разі наявності боргу за минулий рік, його треба сплатити саме тій компанії, яка надавала послугу протягом року – ДТЕК «Київські електромережі». Якщо клієнт помилково оплатить заборгованість за іншими реквізитами, то, на жаль, борг залишиться непогашеним», – додають у ДТЕК «Київські електромережі».

Надалі ДТЕК буде лише розподіляти електроенергію та здійснювати експлуатацію електромереж. Компанія-постачальник буде займатися постачанням електроенергії споживачам, нести відповідальність за нарахування платежів і розрахунки.


 У 2017 році ПАТ «Київенерго» розділили на окремі компанії. На зборах акціонерів вирішили виділити зі складу компанії оператора систем розподілу – ДТЕК «Київські електромережі».