КП «Київкінофільм» проводить капітальний ремонт кінотеатрів «Краків», «Старт» та «Промінь», а у 2019 році розпочне капремонт «Братислави», пише «Укрінформ» з посиланням на комунальне підприємство.

Після реконструкції у кінотеатрі «Краків» будуть проходити кінопокази, влаштовувати вистави та концерти. «Це буде Європейський культурний центр», – говорить голова «Київкінофільму» Денис Хомич.

Кінотеатри «Братислава» та «Загреб» закрили у зв’язку з аварійним станом будівель у 2016 році. Кінотеатр «Молодіжний» також не працює через аварійний стан. Відновлення функції кінотеатру недоцільне, додали в комунальному підприємстві.

Нині на балансі КП «Київкінофільм» кінотеатри: «Київська Русь», «Лейпциг», «Флоренція», «Дніпро» («Ленінград»), «Кіото»(«Росія»), «Загреб», «Братислава», «Ім. Т. Г. Шевченка», «Факел», «Промінь», «Старт», «Ліра» (Ім.Чапаєва), «Молодіжний», «Краків», «Ім. Гагаріна». Кінотеатр «Екран» зараз у стадії передачі на баланс КП «Київкінофільм».


 Голова Держкіно Пилип Іллєнко 26 грудня розповів про можливе закриття кінотеатру «Київ», адже кінотеатру не продовжили договір оренди.

 Департамент комунальної власності Києва відмовився продовжувати договір оренди із ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ».

 Читайте: «Що буде з кінотеатром «Київ».

 Комісія з власності Київської міськради 22 січня визначатиме, чи подовжити термін оренди будівлі кінотеатру для ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ».

Обкладинка: Wikimapia