На Подолі відкрили оновлену Дитячу публічну бібліотеку у рамках проекту Bibliohub. Книгозбірня розташована на вулиці Межигірській, 25.

Це оновлене приміщення, де окрім книг, є публічний простір із 3D-принтером і комп’ютерами, зокрема, для людей з інвалідністю та людей похилого віку.

«Окрім головної цінності – книги, тут можна знайти затишок для роботи в тихому місці, можна користуватися комп’ютерами, інтернетом, електронними книгами, планшетами, освоювати роботу 3D-моделювання, користуватися спільною кухнею, відвідувати лекції та у позашкільний час відвідувати регулярні додаткові заняття для дітей та підлітків», – йдеться у повідомленні. 

Зараз у бібліотеці функціонують освітні програми для дітей з астрономії, комп’ютерного кодування, анатомії, настільних ігор, колективного читання дитячої літератури та з розвитку дрібної моторики за допомогою занять з ліплення. Планують також запустити заняття з англійської мови у форматі speaking club.

Усі нові сервіси бібліотеки є безкоштовними. Ремонт тривав два з половиною роки, на оновлення книгозбірні витратили близько 3 мільйонів гривень. 


 Bibliоhub –  проект, який покликаний зробити бібліотечний простір зручним для людей з порушеннями зору та інвалідністю. А також розширити можливості культурно-освітніх програм і забезпечити цікаве дозвілля для дітей. 

Першою книгозбірнею, оновленою у рамках проекту, стала бібліотека імені Тичини.

Фото та обкладинка: КМДА