У США розпочалась передріздвяна програма Norad Track Santa, яка відстежує пересування віртуального Санта-Клауса. 24 грудня Санта вилетів з Північного полюса та вирушив на санях із подарунками по всьому світу.

Станом на 16:20 за Києвом Санта пролітав над Південною Кореєю. В цей час він «роздав» уже 1 мільярд 11 мільйонів подарунків. За переміщенням Санти можна стежити на сторінці проекту.

Санта у ніч з 24 на 25 грудня, коли святкують католицьке Різдво, повинен відвідати 390 тисяч будинків у хвилину, або 6 тисяч 424 будинки на секунду, пише The Telegraph.


 Norad Track Santa – це щорічна програма, створена за сприяння командування повітряно-космічної оборони Північної Америки.

 Програма виникла 24 грудня 1955 року. Торговельна мережа Sears розмістила в газеті оголошення, де був номер телефону, за яким діти могли «зателефонувати Санта-Клаусу». В номері була помилка, і діти потрапляли до континентального командування повітряно-космічної оборони.

 Полковник Гаррі Шоуп сказав співробітникам надавати всім дітям, що телефонували, дані про «поточне місцерозташування» Санта-Клауса.