У Львові вирішили частково відновити роботу різдвяних ярмарків. Працювати будуть лише ті кіоски, які не потребують використання нагрівальних приладів.

Таке рішення ухвалила комісія, яка провела обстеження будиночків на різдвяному ярмарку щодо стану протипожежної безпеки.

«Відповідно до акту проведення обстеження об’єктів торгівлі різдвяного ярмарку на проспекті Свободи, площі Ринок та проспекті Червоної Калини, комісією рекомендовано відновити роботу об’єктів торгівлі, де реалізується продукція, яка не потребує застосування підігрівальних приладів, при дотриманні вимог протипожежної безпеки. Відновлення роботи інших об’єктів торгівлі можливе за окремим рішенням комісії», – йдеться в повідомленні.


 22 грудня у Львові на різдвяному ярмарку вибухнув газовий балон і сталася пожежа. Постраждали п’ятеро людей, двох із них доставили в реанімацію.

Станом на 23 грудня стан усіх постраждалих стабілізувався.

Використання газових балонів на ярмарку у Львові є незаконним – підприємці повинні користуватись лише електричними нагрівальними приладами. Влада Львова ухвалила рішення призупинити роботу всіх різдвяних ярмарків у місті на добу.

Обкладинка: ДСНС України у Львівській області