Ліси в Києві та Кончі-Заспі посилено патрулюватимуть, щоб уникнути вирубування ялинок. Про це повідомили на сайті КМДА та в комунальному підприємстві «Лісове господарство «Конча-Заспа».

Мобільні групи працівників лісової охорони патрулюватимуть комунальні ліси та декоративний розсадник «Теремки». Особливу увагу приділятимуть територіям біля автодоріг і залізниць.

 Згідно з постановою Кабміну, порушники, які вирубуватимуть дерева у межах населених пунктів, мають сплатити штраф від 1 152 до 1 852 гривень (залежно від розміру дерева).

 Згідно зі статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення лісопорушники сплачують ще й штраф за незаконну рубку хвойних дерев у розмірі 85-170 гривень, а посадові особи від 119 до 204 гривень.

 Статтею 246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу» визначено, що незаконна порубка дерев або чагарників у лісах та заповідниках, що заподіяла істотну шкоду, карається штрафом 5 100-8 500 гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.


 Легальні ялинки продаватимуть з 15 грудня у спеціально визначених місцях.

Обкладинка: Лісове господарство «Конча-Заспа»