Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ затвердило нові державні будівельні норми. Їх розробили для підвищення рівня доступності будівель для людей з інвалідністю, пишуть на сайті Кабміну.

ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд» передбачають облаштування пандусів та інших засобів доступності для людей з порушеннями опорно-рухового апарату, тактильну плитку, інформаційні таблиці та позначення шрифтом Брайля для людей із порушеннями зору, організацію сурдоперекладу та систем звукопідсилення для людей із порушеннями слуху.

«Ці державні будівельні норми, на відміну від попередніх, стають обов’язковими. І всі інші ДБН, які сьогодні розробляються і приймаються, також враховують потреби людей з інвалідністю та інших маломобільних груп», – прокоментував нові стандарти міністр регіонального розвитку будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Норми затвердили 30 листопада. Вони набудуть чинності через три місяці після їхньої офіційної публікації, тобто навесні 2019 року.


 У Мінрегіоні пропонували ввести норму для готелів, за якої при проектуванні передбачатимуть 10% місць, облаштованих для людей з інвалідністю.

ОБКЛАДИНКА: Юлія Наконечна для The Village Україна