Російська Федерація відмовила 110 українцям у в’їзді на свою територію. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі 112 каналу.

«Тільки протягом учорашнього дня (30 листопада) російська сторона не пропустила майже 40 наших співвітчизників, а загалом за останні три дні ця цифра перевищила 110», –розповів Демченко.

За його словами, Росія заборонила в’їзд без пояснень, хоча російська влада обіцяла не застосовувати «дзеркальних» санкцій до громадян України.

«Україна як правова держава, коли відмовляє іноземцям у праві в'їзду в Україну, чітко пояснює, чому, і видає карту-відмову. Росіяни, зі свого боку, без пояснення причини відмовляють нашим співвітчизникам і ніяких документів не надають», – додав речник Державної прикордонної служби.


 25 листопада, на виході з Керченської протоки російські силовики відкрили вогонь по корабельній групі Військово-морських сил ЗСУ, а пізніше затримали 24 українських моряків.

 З 26 листопада в Україні запровадили воєнний стан. Детальне пояснення, що значить запровадження воєнного стану, читайте тут.

 30 листопада Україна заборонила в’їзд чоловікам-росіянам від 16 до 60 років, але є винятки.