30 листопада «Укрзалізниця» відправила в перший рейс швидкісний експрес Київ – Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Експрес працюватиме в режимі 24/7. На маршруті між Центральним залізничним вокзалом та аеропортом робитиме зупинку на станції Дарниця.

Що варто знати про експрес до «Борисполя»:

 Квитки на експрес можна придбати в чотирьох кіосках самообслуговування. Пасажири також можуть розрахуватись карткою у спеціальних терміналах на Центральному вокзалі у Києві та в аеропорту «Бориспіль», які згодом встановлять. Можна буде придбати квиток безпосередньо у потягу після тестування безконтактних систем оплати;

 Вартість квитка – 80 гривень;

 Розклад руху експреса тут;

 Для пасажирів побудували дві зали очікування. Зала підвищеного комфорту облаштована кондиціонерами, тут встановили сучасні телевізори, LED-освітлення, Wi-Fi. Звичайна зала очікування облаштована сидіннями, розетками для підзарядки мобільних пристроїв, також організована спеціальна зона для дітей. Вхід до зали буде здійснюватися за наявності квитків на поїзд;

 На маршруті працюватиме 4 рейкові автобуси виробництва Pesa Bydgoszcz SA.


 Проект експреса коштував близько 480 мільйонів гривень.

 До наявної залізничної інфраструктури добудували близько 4 кілометрів колії та звели залізничну естакаду довжиною 272 метри над трасою M03 Київ – Харків.

 Побудували дві пасажирські платформи з павільйонами поблизу аеропорту та критий пішохідний перехід від платформ до терміналу D «Борисполя».

Обкладинка: Євген Кравцов