Київрада розірвала договір оренди із забудовником на Андріївському узвозі. Про це повідомили на сайті міськради.

29 листопада на засіданні Київської міської ради депутати розірвали договір оренди земельної ділянки під готель із приватним підприємством «Маркон».

Підставою стали порушення норми терміну робіт. Підприємство мало завершити будівництво протягом трьох років після оформлення договору оренди землі, тобто у 2009-му. Окрім того, забудовник не доплатив місту 974,6 тисячі гривень.

Демонтаж паркану біля забудови на Андріївському узвозі/ Анна Бобирєва для The Village Україна

Також фірма порушила вимоги регулювання забудови історичної частини міста. Забудовник планував зведення дев’ятиповерхового готелю заввишки близько 30 метрів. Попри те, що максимально допустима висотність споруд на цій ділянці – 12 метрів.

«Після інформування забудовника про наше рішення він має протягом 30 днів звільнити земельну ділянку і привести її у стан, придатний для подальшого використання», – прокоментував голова постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування Олександр Міщенко.


 У квітні КМДА призупинила будівництво на Андріївському узвозі, 14-16 з метою розгляду проекту на відповідність законодавству.

 У листопаді комунальники частково демонтували паркан біля забудови на Андріївському та будівельний кран.