Мер Києва Віталій Кличко заявив, що відкриття закладу швидкого харчування KFC у Будинку профспілок – це велика помилка. Про це йшлося у ефірі радіо «НВ».

«І я розумію емоції людей, які вийшли з протестом проти відкриття подібного закладу. Я був на Майдані, був у цій будівлі і вважаю, що відкриття там ресторану – велика помилка», – розповів Віталій Кличко.

Водночас голова Федерації профспілок України Григорій Осовий розповів, що ФПУ підписала контракт із KFC для того, щоб у Будинку профспілок був заклад харчування, де співробітники могли б недорого обідати.

Українське PR-агентство Mainstream розірвало контракт з YUM! Brands – офіційним представником KFC в Україні.

Будинок профспілок не належить до комунальної власності столиці, а є власністю Федерації профспілок України.


 Нову точку мережі фастфуду KFC відкрили у київському Будинку профспілок 21 листопада. Члени організації С14 розмалювали фасад Будинку профспілок і принесли покришки, щоб висловити протест проти відкриття кафе KFC у будівлі.

 Раніше керівник прес-служби Федерації профспілок Юрій Работа заявляв, що в оновленій будівлі не буде «розважальних центрів, кафе та інших закладів».

 Редакція The Village Україна отримала офіційний коментар від KFC та поцікавилася думкою архітекторів і власника бізнесу з цього приводу.

Фото та Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна