Мітинги власників авто на іноземних номерах тимчасово припинили. Про це заявили організатори акції, ГО «Авто Євро Сила».

Учасники припинять протест на два дні. Також у «Авто Євро Силі» підкреслили, що вони не хочуть допустити непорозумінь із поліцією.

«Київ готовий продовжувати боротьбу і йти до кінця. Ми просимо регіони припинити акції на два дні. Нам потрібно перегрупувати сили і відпочити. Треба дочекатися, поки законопроекти підпише Парубій. Тоді отримаємо дату, коли всі зберемося», – каже один із керівників руху Олександр Чернявський.

За кілька годин до цього міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у своєму Twitter заявив, що лояльність до активістів закінчилася.

 Власники авто на інозених номерах вимагають скасувати законопроекти №8487 та №8488. За словами організаторів протесту, їх ухвалили без урахування вимог громадськості, зокрема про скасування коефіцієнту віку в розрахунку вартості акцизу.


 8 листопада Верховна Рада України ухвалила закон №8487 про запровадження спрощеної системи розмитнення автомобілів на єврономерах.

 Також 8 листопада ухвалили закон №8488, яким посилюються відповідальність за користування нерозмитненими автомобілями та контроль за їхнім використанням.

 Редакція The Village Україна дізналася думку учасників акції протесту та пояснення юриста щодо небезпеки машин на єврономерах.

Обкладинка: Анна Бобирєва для the Village Україна