Міністерство культури відмовило у погодженні історико-містобудівного обґрунтування з будівництва 115-метрової багатоповерхівки біля станції метро «Палац Україна». Про це пишуть «Наші гроші» з посиланням на Міністерство культури України.

На вулиці Антоновича, 136-138 ТОВ «Віолія» і ТОВ «Піріт» мали намір збудувати 33-поверховий житловий будинок із вбудованими нежитловими приміщеннями.

Засновником ТОВ «Піріт» є кіпрська компанія «Девісал Лімітед», кінцевим бенефіціарним власником якої є бізнесмен і політик Сергій Тігіпко.

Компанія «Піріт» отримувала ділянку за вказаною адресою для будівництва офісного центру. У січні цього року департамент містобудування КМДА видав фірмам містобудівні умови та обмеження (МУО), якими дозволили будувати на ділянці «багатофункціональний комплекс».

Оскільки вулиця Антоновича – центр Києва, то тут є обмеження у висоті. Генплан забороняє будівництво вище 27 метрів, а висота майбутнього будинку – 115 метрів (33 поверхи). Саме це питання щодо висоти і вирішувало міністерство.

Обкладинка: AMY/Wikipedia