Правоохоронці затримали чотирьох службовців КП «Київтранспарксервіс», які вимагали та отримували хабарі за розміщення паркувальних майданчиків у Києві. Про це повідомляють у міській прокуратурі. 

У організації злочинного угруповання підозрюють головного спеціаліста відділу організації роботи відведених паркувальних майданчиків «Київтранспарксервіс». Його затримали з хабарем у 33 600 гривень.

«Він залучив до корупційної схеми ще двох начальників відділів та головного спеціаліста, які безпосередньо займались оформленням документів на розміщення паркувальних майданчиків, погодженням їх в Управлінні патрульної поліції, проведенням зустрічей з підприємцями, під час яких останні передавали посадовцям неправомірну вигоди за їх «послуги», – розповідають у прокуратурі Києва.

За даними слідчих, за оформлення документів та укладання договору на розміщення одного паркувального майданчика у підприємців вимагали від 500 до 700 доларів.

Затриманим оголосили про підозру. Слідство у кримінальному провадженні триває.


Прокуратура Києва повідомила також про схему, організовану трьма посадовцями комунальної корпорації «Київавтодор», яких звинувачують у розкраданні більше 8 мільйонів гривень на роботах з нанесення дорожньої розмітки.