Головна редакторка Vogue UA Ольга Сушко залишила свій пост. Про це повідомляє медіа-холдинг «Медиа Группа Украина», до якого входить українська версія журналу Vogue.

«З 9 листопада Ольга Сушко залишає пост головної редакторки Vogue UA», – йдеться у повідомленні на офіційному сайті медіа-холдингу.

Також повідомляється, що до нового призначення обов'язки головної редакторки буде виконувати видавчиня Vogue UA Олена Чернова.

 Сушко відсторонили з посади 1 листопада. У спільній заяві керівництво медіагрупи «Україна» та Condé Nast International повідомили про початок внутрішнього розслідування.

 Сушко звинувачують у неодноразовому плагіаті текстів у журналі. 28 жовтня читачі помітили, що у червневому номері Vogue вступне звернення Ольги до читачів – плагіат колонки головної редакторки російського Harper's Bazaar Шахрі Амірханової за 2006 рік.

 Усього, за даними Telegram-каналу «Киёв Фэшн Лавэз», у десяти текстах редакторки українського Vogue помітили плагіат.

 У відповідь на звинувачення головна редакторка повідомила, що доручала писати «слово редактора» позаштатному авторові.

 Condé Nast International – американське видавництво, якому належать права на журнал Vogue. «Медиа Группа Украина» – власники ліцензії на видання української версії журналу.

 The Village Україна розповідав три історії гострайтерів – людей, які пишуть тексти за інших.

Обкладинка: Vogue