«Агенти змін» розробили для центральної частини Києва нові навігаційні пілони.

Дизайнери-волонтери створили 33 пілони для «Верхнього міста і Подолу». Кілька пілонів вже встановили біля сходів на Пейзажну алею.

Пілони містять вказівники до найближчих цікавих точок міста, карти навколишніх кварталів та інформацію про місця українською і англійською мовами.

Карти на пілонах повернуті відповідно до напрямку руху людини, а не на північ, тому збагнути, з якого боку що знаходиться, дуже легко.

«Ми свідомо не писали офіційні «національні» назви музеїв та інших установ, а скоротили їх до інформаційно насичених слів, щоб було просто і зрозуміло», – розповіли у «Агентах змін».


 «Агенти змін» – громадська організація, створена спільнотою дизайнерів-волонтерів. Основна мета – формування міського середовища та комунікації в ньому, в основі якого лежить повага до людини, інклюзивність і відкритість простору, зазначають в організації. Серед проектів – схема орієнтування в київському метрополітені, проект правил розміщення вивісок на фасадах будинків у історичних районах Києва, дослідження Подолу та Пасажу.

Обкладинка та фото: «Агенти змін»