На Андріївському узвозі з’явився новий туристичний маршрут, екскурсію Києвом у якому проводять коти. Про це повідомили в управлінні туризму та промоцій КМДА .

Маршрут назвали «Стежка Андріївським узвозом». На вулиці вмонтували спеціальну бруківку із QR-кодами та зображенням котів. Відсканувавши код, можна знайти детальний опис різних туристичних локацій міста.

«Ви запитаєте: «чому коти?» Тому, що перші коти оселилися на узвозі задовго до містян і навіть задовго до появи самої вулиці. І дотепер кіт лишається містичним провідником по древньому Києву. Як і належить представникам цього незалежного виду, він гуляє сам по собі, але завжди не проти показати допитливим наймальовничіші куточки свого міста», – прокоментували вибір «провідників» в управлінні туризму.

Серед місць, про які можна дізнатися за допомогою маршруту: Музей однієї вулиці, мурал «Відродження», Київський академічний театр «Колесо», Будинок-музей Булгакова, Театр на Подолі, Замкова гора, житловий мікрорайон Воздвиженський, замок Річарда, найстаріший збережений дерев’яний будинок Києва, Музей Івана Кавалерідзе, Алея художників, Андріївська церква, Старокиївська гора, «місто Володимира».

Обкладинка та фото: Управління туризму та промоцій КМДА