Першу частину Київського зоопарку після реконструкції планують відкрити наприкінці цього року, пише 44.ua з посиланням на КП «Житлоінвестбуд-УКБ».

У зоопарку з’являться три озера та амфітеатр із громадськими туалетами. Декоративне озеро, що міститиме в собі водоспад, буде розташоване біля входу. У інших двох плаватимуть пелікани та карпи кої.

«Уже побудована система, яка буде відбирати з озера забруднену воду, механічно очищувати її, а потім пропускати воду через ультрафіолетове випромінювання. Свіжа вода буде надходити в озеро зі спеціально пророблених артезіанських свердловин. Бруд буде спускатися в каналізацію, а залишки відфільтрованої води будуть використовувати для системи поливу зелених насаджень», – розповіли в «Житлоінвестбуд-УКБ».

Окрім цього, у зоопарку облаштують сад каменів і посадять рідкісні рослини.

Реконструйована частина зоопарку буде повністю безбар’єрною для маломобільних відвідувачів. А для незрячих людей встановлять таблички з інформацією про тварин на шрифті Брайля.

Наступного року в зоопарку відкриють приматник та універсальний вольєр. Також у 2019 там планують побудувати трирівневий паркінг для відвідувачів. 

Обкладинка: Київська міська рада