Щільність населення мікрорайонів у великих містах, у тому числі в Києві, можна буде перевищувати лише за наявності достатньої кількості автостоянок, гаражів, дитсадків та інших об’єктів забезпечення комфорту мешканців. Максимально – до 540 людей на гектар. Про це повідомили на сайті Міністерства регіонального розвитку.

У нових державних будівельних нормах, які набрали чинності з 1 вересня 2018 року, введені граничні показники щільності населення мікрорайону 150-450 осіб на гектар.

Раніше максимальна щільність населення становила 450 людей на гектар, але за наявності певного обґрунтування вона могла перевищуватись у декілька разів.

«У результаті у деяких районах наших міст щільність населення сягала 2 000 людей на гектар. Ми не можемо допустити таке підвищення щільності доти, доки на місцях не буде розроблена актуальна комплексна містобудівна документація. Це генеральні плани населених пунктів, детальні плани територій та зонінг», – розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Обкладинка: PIXNIO