У Києві планують запустити інтернет-платформу «Спільно» для спрощення у спілкуванні між владою, організаціями та мешканцями міста.

У «Спільно» кожен киянин зможе створити свій профіль, як і у всіх інших соцмережах. Організації, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та навчальні заклади також матимуть акаунти.

Учасники зможуть ініціювати проекти та пропозиції, створювати петиції, голосування, які будуть прив’язані до користувача локально – його під’їзду, будинку, району, міста. Вони будуть шукати однодумців, партнерів, волонтерів, спонсорів та отримувати консультації від представників влади.

Ініцатори хочуть також створити мобільний додаток «Спільно», у якому, окрім перерахованих фунцій, кожен зможе заповнювати «книгу скарг» – повідомляти про порушення прав користувача, обваження, обрахунок, неякісне, несвоєчасне обслуговування  та  інформувати компетентні служби.

Організаторами проекту є Департамент суспільних комунікацій КМДА та громадська організація «Укрмедіа». Презентують його 24 жовтня. 

Обкладинка: geralt/pixabay