Львівська міська рада запустила чат-бота у Telegram LvivCityHelper. Бот допоможе мешканцям швидко записатися на прийом до депутатів або дізнатися, де у місті запланували ремонт, повідомили на сайті Львівської міської ради.

Щоб почати спілкуватись з чат-ботом, потрібно просто знайти його (за ніком @lviv_city_helper_bot) і натиснути «Розпочати». 9 жовтня у LvivCityHelper додали нову функцію – тепер він допоможе перевірити інформацію з реєстру містобудівних умов та обмежень.

Окрім цього, бот пропонує інформацію:

  • про структуру Львівської міськради з можливістю запису на прийом до потрібного чиновника;
  • інформацію про ремонти із зазначенням вартості робіт та розпорядника коштів, а також перелік дозволів на розміщення у Львові літніх майданчиків;
  • «розповість» про найближчу школу чи дитячий садочок і допоможе визначити батькам майбутніх першокласників, за якою школою закріплений їхній будинок.

«Проект LvivCityHelper економить час мешканців, адже вони всього в декілька кліків можуть дізнатися багато інформації, яка на порталі відкритих даних потребує додаткових зусиль для пошуку. Проект працює у Telegram, а згодом ми плануємо розвивати його у Facebook», – розповіла заступниця директора з відкритих даних ЛКП «Міський центр інформаційних технологій» Олена Гунько .

У планах також додавати нові набори даних: про комунальне майно, бюджет міста та графік руху громадського транспорту Львова.

Обкладинка: Christian Wiediger/unsplash