У Києві планують відновити гаряче водопостачання одночасно з початком опалювального сезону. Про це повідомляє директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко.

«Разом із теплом киянам буде відновлено надання послуги гарячого водопостачання, адже зараз розділяти ці послуги технологічно вже немає сенсу», – йдеться у повідомленні.

Опалювальний сезон у Києві почнеться тоді, коли протягом трьох днів середньодобова температура зовнішнього повітря становитиме +8 градусів.

Напередодні Господарський суд Києва затвердив мирову угоду між «Нафтогазом» та «Київтеплоенерго», який дає змогу відновити поставку газу та відновлення гарячого водопостачання.


 У квітні 2018 року закінчилась угода міста з ПАТ «Київенерго». Виконавцем послуги гарячого водопостачання та опалення з травня стало комунальне підприємство «Київтеплоенерго».

НАК «Нафтогаз» відмовлялася укладати угоду на газопостачання з новим підприємством без погашення заборгованості «Київенерго». Розмір боргу становить понад 5 мільярдів гривень. Через це у Києві відсутня гаряча вода.

Влада Києва погодилась успадкувати борги «Київенерго». Угоду з «Нафтогазом» мали укласти 15-16 вересня.

У жовтні у КМДА зазначили, що підпишуть мирну угоду із НАК «Нафтогаз», після погодження якої включать гарячу воду.

Обкладинка: PxHere