Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова підтвердила, що український політв’язень Олег Сенцов припинив голодування.

«Олег Сенцов припинив голодування. Це означає, що він у критичному стані, практично за межею. В РФ виключно словесно, без медичних довідок, запевняли, що стан його здоров’я задовільний», – йдеться у повідомленні.

Олег Сенцов також написав листа, де повідомив, що завтра, 6 жовтня, припинить голодування.  Копію листа публікує «Настоящее Время»:

«У зв’язку з критичним станом мого здоров’я, а також патологічними змінами у внутрішніх органах, у найближчий час до мене заплановано застосування примусового харчування.

Моя думка при цьому вже не враховується. Нібито я вже не в змозі адекватно оцінювати рівень здоров’я і небезпеки. Насильницьке годування буде проводиться у межах реанімаційних заходів з порятунку життя пацієнта. У цих умовах я змушений припинити своє голодування з завтрашнього дня, тобто з 6.10.18.

145 днів боротьби, мінус 20 кілограм ваги, плюс надірваний організм, але мета так і не досягнута. Я вдячний всім, хто підтримував мене, і прошу вибачення у тих, кого я підвів ... Слава Україні!» – пише Олег Сенцов.

Омбудсменка також додала, що вихід із голодування складніший процес, ніж саме голодування. Тому уповноважена вимагає допустити її до Олега Сенцова та хоче отримати медичний висновок щодо стану здоров’я режисера.

«Я вимагаю від РФ прискорити процес мого допуску до Олега Сенцова. Мені треба особисто пересвідчитися, що його життю зараз нічого не загрожує. Якщо треба, то я хоч сьогодні виїду до колонії», – підсумувала вона.


Раніше заступник голови Федеральної служби виконання покарань РФ Валерій Максименко повідомив, що Олег Сенцов припинив голодування, яке почав у травні.