КМДА планує оновити транспортний склад «Київпастрансу» на близько 50 млн євро. Тендери на оновлення парку громадського транспорту та підписання субкредитних договорів планують оформити до кінця року, повідомляє офіційний сайт адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Дмитра Давтяна.

Ініціатива передбачає оновлення автобусного парку понад сотнею машин: орієнтовно 50 автобусами довжиною 12 метрів та 62 автобусами довжиною 18 метрів. Парк трамваїв, своєю чергою, хочуть оновити на близько 17 машин. Окрім того, планують оновити й фунікулер – кабіни та обладнання для транспорту.

На заміну двох кабін, головного механізму, лінійного обладнання та систему керування фунікулером планують виділити 6,5 млн євро. На закупівлю трамваїв – 24,9 млн євро, а на автобуси – 18,6 млн євро.

Оновлення транспортного складу комунального підприємства «Київпастранс» здійснюватиметься у межах фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком.

«Загальна сума кредиту – 200 млн євро. Київ залучає кредитні кошти від ЄІБ у розмірі 50 млн євро на оновлення громадського транспорту, термін кредиту – до 20 років, а відсоткова ставка становитиме близько 2% річних», – повідомляють у КМДА.

 До кінця року «Київпастранс» закупить 50 нових тролейбусів.

Обкладинка: Юля Вебер для The Village Україна