Станцію столичного метро «Львівська брама» планують добудувати до 2025 року, повідомила The Village радник начальника КП «Київський метрополітен» Наталія Макогон.

«Об'єкт є у Генеральному плані міста до 2025 року, як і багато інших об'єктів по місту. Будівництво буде залежати від вирішення питань з інвестором, а також від можливостей бюджетного фінансування», – розповіла вона.

До 2020 року у Програмі економічного і соціального розвитку Києва кошти на капітальні роботи на станції не передбачені.

Терміни початку реконструкції «Львівської брами» відсуваються через те, що інвестор ТОВ «Коніка» з 2007 року не може врегулювати земельне питання, пише 44.ua. Зокрема, йдеться про те, що інвестор не погодив місце розташування підземного вестибюля станції «Львівська брама» і входів (виходів), що стримує початок робіт з проектування та будівництва об'єкта.

Після вирішення цього питання , КП «Київський метрополітен» направить пропозиції щодо включення об'єкта до Програми економічного і соціального розвитку Києва на 2018-2020 роки.


 Станція метро «Львівська брама» знаходиться на зеленій гілці метро між «Золотими воротами» і «Лук'янівською». Будівництво почалося в 1991 році, проте в 1996 році процес був «заморожений». Станція готова на 80%.

 У 2007 році приватна компанія «Коніка» зобов’язалась побудувати вестибюль (підземний та наземний), верхній ескалаторний тунель та адміністративні і обслуговуючі приміщення метрополітену.

Обкладинка: Wikipedia