Туристичний метапошуковик momondo.ua склав список бюджетних напрямків для українців, де менше туристів, ніж у більш популярних напрямках.

Топ-10 альтернативних напрямків для подорожей:

 Роттердам

Альтернатива Амстердаму. Середня вартість номеру на двох тут – 91 євро, в Амстердамі – 136 євро.

 Ньюкасл

Альтернатива Лондону. Середня вартість номеру на двох тут – 96 євро, у Лондоні – 127 євро.

Альтернативою галасливому Лондону може стати Ньюкасл. Промислове північне місто Британії – тепер енергійний європейський центр мистецтва і нічного життя.

 Севілья

Альтернатива Барселоні. Середня вартість номеру на двох тут – 84 євро, у Барселоні – 120 євро.

Сонячна Севілья – ідеальне місто для велосипедистів і любителів вечірок, потішить кімнатами, які в середньому на 30% дешевше, ніж у Барселоні.

 Оломоуц

Альтернатива Празі. Середня вартість номеру на двох тут – 53 євро, у Празі – 68 євро.

Не менш чарівним ніж Прага, зате більш бюджетним стане місто Оломоуц, розташоване у винному регіоні Моравія. Вишукана архітектура, затишні бари і ціни в готелях на 22% нижче, ніж в столиці.

 Трогір

Альтернатива Дубровнику. Середня вартість номеру на двох тут – 89 євро, у Дубровнику – 134 євро.

Якщо ж ви збираєтеся відпочивати в Хорватії, то замість приморського Дубровника можна вирушити в Трогір – середньовічне місто-фортецю з венеціанським кварталом, гаванню і лабіринтами вуличок «старого міста».

 Нант

Альтернатива Парижу. Середня вартість номеру на двох тут – 78 євро, у Парижі – 114 євро.

Ще один романтичний і відносно недорогий напрям – Бордо, де ніч в готелі обійдеться в 90 євро, що на 21% вигідніше, ніж в Парижі.

 Евора

Альтернатива Лісабону. Середня вартість номеру на двох тут – 82 євро, у Лісабоні – 97 євро.

Допитливим мандрівникам варто відкрити для себе місто-музей Евору, яке входить в список найкрасивіших міст Португалії, а також радує цінами в середньому на 15% нижчими за лісабонські.

 Неаполь

Альтернатива Риму. Середня вартість номеру на двох тут – 81 євро, у Римі – 83 євро.

Колоритний і в будь-який час року вируючий життям Неаполь відомий чудовою кухнею і мальовничими околицями. Житло тут в середньому на 2% доступніше, ніж в Римі.

 Дрезден

Альтернатива Берліну. Середня вартість номеру на двох тут – 73 євро, у Берліні – 83 євро.

Всього за півтори години на південний схід від Берліна знаходиться Дрезден – центр Саксонії, де буде цікаво і любителям екскурсій, і мисливцям за шопінгом, і відвідувачам клубів. Готелі тут майже на 11% доступніше, ніж в столиці.

 Ізмір

Альтернатива Стамбулу. Середня вартість номеру 44 євро, у Стамбулі – євро.


momondo.ua – безкоштовний міжнародний метапошуковик, який порівнює пропозиції авіакомпаній, готелів та інших туристичних послуг.

Головний офіс компанії розташований у Копенгагені, а сам сервіс локалізований у 30 країнах світу. Доступний також і додаток momondo для iOs та Android.