Український політв'язень Олег Сенцов написав заповіт на свою творчість в разі смерті, повідомляє сестра режисера Наталія Каплан.

Каплан зазначає, що стан Сенцова не погіршився і почуває він себе добре. Також поділилась фрагментом листа від Сенцова.

«У те, що я скоро вийду і ми всі щасливо заживемо в Києві, я вже не вірю. Як і в багато чого іншого. Але це не означає, що я розклеївся або збираюся зніматися. Я не здався в будь-якому випадку, просто я не вірю вже у щасливий кінець всієї цієї історії», – пише Сенцов.

Також Сенцов пише, що у нього виникла гіпоксія – нестача кисню в органах. У політв'язня часті запаморочення та німіють кінцівки.


Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов голодує вже 121 день. Він вимагає звільнити усіх українських політв'язнів.

Сенцова підтримують відомі режисери та письменники, зокрема Стівен Кінг та Стівен Фрай. Відомі французькі режисери також написали відкритого листа Кремлю із закликом звільнити українця.

На сайті Білого дому зареєстрували петицію із закликом звільнити Олега Сенцова. Її підписало понад 100 тисяч людей і тепер її мають розглянути у Білому домі.

Режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму у травні 2014 року. Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі. Кольченка – до 10 років за ґратами.

Обкладинка: Людмила Денісова