В аеропорту «Київ» імені Сікорського вартість добового паркування збільшили у 2,5 раза. А в аеропорту «Бориспіль» розповіли, скільки коштуватиме парковка в новому багаторівневому паркінгу.

Як пише Avianews, ціну за добу паркування автівки в аеропорту «Київ» збільшили зі 120 гривень до 300. Крім того, на 10 гривень зріс погодинний тариф паркування: тепер він становить 40 гривень.

Аналогічні тарифи відтепер діятимуть для мікроавтобусів та автобусів – 300 гривень за добу та 40 гривень за годину.

Водночас в аеропорту «Бориспіль» повідомили, що на 90% завершені роботи з будівництва багаторівневого паркінгу, та назвали орієнтовні тарифи на паркування.

«Перша година паркування коштуватиме 1,5 євро (48 гривень), наступна – дешевше. Ми також будемо заохочувати довгострокове зберігання автомобілів. Наприклад, з 1 по 3 добу – 12 євро за добу (384 гривні); з 4 по 6 добу – 9 євро за добу (288 гривень) і т.д. Умовно 10-та доба коштуватиме – 6 євро (192 гривні)», – зазначає заступник гендиректора з комерційної діяльності та стратегічного розвитку аеропорту Георгій Зубко.

За його словами, у паркінгу буде встановлено сучасне обладнання, як в аеропортах Heathrow (Лондон), Dubai International Airport, Schiphol (Нідерланди). Воно забезпечить індикацію вільних місць, систему відеонагляду, розпізнавання автомобільних номерів та водія, оплату за допомогою 16 автоматичних терміналів та 3 «ручних» кас. До оплати прийматимуть картки та готівку.

Також у паркінгу передбачені сервіси прокату автомобілів, близько 30 електрозарядних станцій, точки вендінгу, упаковки багажу.

Точної дати відкриття паркінгу поки що не називають. «Розглядаємо можливість одночасного святкового відкриття декількох проектів (бас-гейтів, паркінгу, трансферу, багажного відділення), – каже Зубко. – У такому разі будемо орієнтуватися на остаточну і повну готовність усіх цих об’єктів».


Нагадаємо, що на добудову багаторівневого паркінгу в «Борисполі» витратять 439 мільйонів гривень. Його будівництво триває з 2010 року.

обкладинка: unsplash