Компанія Ryanair оголосила про введення обмежень на безкоштовне перевезення ручного багажу на своїх рейсах, які будуть виконуватися з 1 листопада 2018 року.

Про це повідомляє Avianews.

Нові правила почнуть діяти для всіх бронювань і передбачають, що пасажири, які не оплатили послугу пріоритетної посадки, зможуть перевозити безкоштовно тільки один невеликий предмет ручного багажу.

Ті, хто придбав квитки до 1 вересня 2018 року, у випадку незгоди з новими правилами, зможуть отримати назад гроші за процедурою вимушеного повернення.

Що зміниться:

 збільшаться габарити багажу, який можна брати в салон – з 35х20х20 см до 40х20х25 см;

 нові контрольні рамки будуть розраховані на предмети з габаритами до 42х20х30 см;

 пасажири, які захочуть взяти з собою великий предмет ручного багажу з габаритами 55х40х20 см і вагою до 10 кг, зможуть це зробити, оплативши послугу пріоритетної посадки 6 євро або збір за багаж – 8 євро під час бронювання квитків. Якщо ці послуги оплачуються після покупки квитка, це буде коштувати 8 і 10 євро відповідно. У першому випадку пасажир зможе взяти багаж у салон літака, у другому – його треба буде здати на стійці реєстрації.

Компанія аргументує зміну умов тим, що теперішня політика роботи з ручним багажем призводить до затримок і не забезпечує короткі 25-хвилинні розвороти літаків між рейсами.