У Києві під посольством Росії в Україні близько сотні людей вимагають звільнити українського режисера Олега Сенцова з російської в’язниці. Про це повідомляє кореспондент The Village Україна.

21 серпня – сотий день голодування політв’язня з вимогою відпустити всіх ув’язнених за політичними мотивами українців, яких утримують у Росії.

Представники українського ПЕН-клубу та Центру громадянських свобод тримають плакати Free Sentsov, «Сенцов голодує 100 день», Liberte pour Sentsov.

Також в акції беруть участь сестра Сенцова Наталія Каплан, філософ Вахтанг Кебуладзе, співзасновник ініціативи «Крим SOS» Алім Алієв. Вони читають листи до Сенцова, зокрема з Канади й Іспанії.

Акції «Солідарність з Олегом Сенцовим» також заплановані у Великій Британії, Кенії, Швеції, Данії та США.


Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування 14 травня 2018-го.

9 серпня Уповноважена з прав людини Верховної Ради Людмила Денісова опублікувала фото політв’язня, які передала російська омбудсменка Тетяна Москалькова. У Росії зазначають, що фото зроблені на 88-й день голодування.

Понад 100 європейських режисерів підписали звернення із закликом звільнити Сенцова. Лист підписали, зокрема, Жан-Люк Годар та Девід Кроненберг.

На сайті Білого дому зареєстрували петицію із закликом звільнити Олега Сенцова. Свою підтримку режисерові також висловили письменник Стівен Кінг та актор Стівен Фрай.

Фото: Анна Бобирєва