Невідомий чоловік напав на трансгендерну жінку Анастасію-Єву Крістель Домані у Львові. Про це постраждала повідомила у Facebook.

«Учора мене побили, вперше в житті, на ґрунті ненависті і через мою гендерну ідентичність», – пише Крістель Домані. За словами Крістель Домані, напад відбувся у трамваї.

«Мужик почав гучно обговорювати мою зовнішність, кричати «що це зайшло?» і підсів на вільне праворуч від мене сидіння. Хапав за лікті і погрожував. [...] На півслові він б’є мене у праву частину вилиць, окуляри розбиваються. [...] Потім ще два удари – у лоб і голову», – описує напад Крістель Домані.

За словами постраждалої, вона одразу почала викликати поліцію. Згодом отримала дзвінок, що наряд не зможе оперативно прибути на місце події, тому натомість краще прийти у районний відділ Львівського міського управління МВС України Галицького району. Окрім того, Крістель Домані зняла побої у травмпункті 8-ї міської клінічної лікарні.

«Я впевнена, що хочу відкриття кримінальної справи і суду над тим, хто мене образив», – додає трансгендерка.

 Анастасія-Єва Крістель Домані детально розповідала про те, як бути трансгендеркою в Україні, в розмові з The Village Україна.

Фото та обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна