Метрополітени в Україні зобов'яжуть обладнати автоматичними системами виявлення надзвичайних ситуацій – пожеж, підтоплень чи обвалів. Вимоги будуть зафіксовані в оновлених будівельних нормах щодо метро, розповідають у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ (Мінрегіон).

«Це такі датчики контролю деформації будівельних конструкцій, які зараз використовуються на багатьох стратегічних об’єктах, підприємствах, у місцях великого скупчення людей», – пояснює заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Дані системи будуть виявляти можливі загрози, обробляти інформацію про поточний стан будівель і споруд, а також оперативно надавати прогнозовану інформацію. Це підвищить безпеку пасажирів у разі пожежі, замикання, обвалів та підтоплення, вважають у Мінрегіоні.

Зміни зафіксують в оновленій будівельній нормі, яка стосуватиметься проектування нових ліній та споруд метрополітену, а також реконструкції, капітальних ремонтів і технічного переоснащення нинішніх станцій.


 Мінрегіон планує розглянути питання обов'язкового проектування громадських туалетів на станціях метро або при входах у них.

 У київському метрополітені до кінця 2019 року можуть встановити таймери, які будуть показувати час до прибуття потягів.

обкладинка: pxhere