У Києві 15 серпня відбувся мітинг за заборону виробництва хутра в Україні під будівлею Міністерства екології та природних ресурсів. Акція відбулась у рамках кампанії «ХутроOFF».

Учасники акції вимагали від міністерства заборонити виробництво хутра за прикладом європейських країн і відреагувати на загрозу переміщення хутрових ферм з Європи в Україну.

Напередодні учасники кампанії зареєстрували онлайн-петицію до Верховної Ради щодо заборони шкуродерень в Україні. Пропозицію вже підтримали понад 5000 людей, зокрема Любко Дереш, Ірена Карпа, Katya Chilly, Саша Кольцова та інші.

Зазначається, що Мінекології підтримало петицію і в межах своїх повноважень надасть підтримку законопроекту щодо заборони виробництва хутра, який готує «ХутроOFF».

У країнах Євросоюзу триває процес законодавчої заборони виробництва хутра як жорстокої та шкідливої для довкілля галузі. Хутрові ферми вже почали переносити в Україну через слабку систему екоконтролю в державі.

У Житомирській області бізнесмен з Нідерландів уже відкрив норкову ферму. Планується також відкриття ще одної норкової ферми в області.

Фото та обкладинка: ГО «Єдина Планета»