У Києві після масового отруєння шаурмою Державна служба з питань безпеки харчових продуктів перевірила понад 50 точок продажу вуличної їжі.

Інспекційні групи провели рейди у 10 районах столиці та зафіксували 21 випадок невідповідності вимогам законодавства про харчові продукти.

«Під час рейдів спостерігали типове явище «негайного» закриття МАФів у разі появи інспекторів або після приїзду поліції, встановити назву суб’єкта господарювання та законність розміщення МАФу немає можливості», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що із 50 точок таких випадків було 15. Інспектори викликали Нацполіцію, яка склала 5 протоколів за статтею «Порушення порядку провадження господарської діяльності».

Зазвичай у МАФах не було маркування на сировині або працівники не мали медичних книжок чи не дотримувалися санітарних та гігієнічних норм. Також інспектори фіксували відсутність або непред’явлення дозволів на встановлення МАФів та документів щодо реєстрації потужностей.

Станом на вечір 3 липня, у Києві 87 людей отруїлися шаурмою, серед них 13 дітей.


 Раніше повідомлялось, що перевірки точок торгівлі шаурмою, з якими пов’язують отруєння, показали, що жоден із цих МАФів не має дозволів. Усі вони зараз закриті.

Також встановлено, що всі ці торгові точки забезпечував продукцією один постачальник.

Обкладинка: David Stanley/wikimedia