Міська влада врахує напрацювання літньої школи дизайнерів міського середовища при реконструкції вулиці Данила Щербаківського на Нивках, повідомляють організатори.

У межах школи, організованої Асоціацією велосипедистів Києва та CANactions School for Urban Studies, містопланувальники з усієї України розробили проекти покращення простору на прикладі головної артерії Нивок.

Зокрема, вони запропонували облаштування нерозривних велодоріжок і станцій байкшерінгу, велопарковок та паркувальних кишень для автівок, пішохідних переходів з острівцями безпеки, центральної розділювальної смуги з озелененням, скверів уздовж вулиці.

У Програмі економічного і соціального розвитку Києва на 2018 рік передбачено на реконструкцію вулиці Щербаківського близько 240 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що КМДА підписала меморандум про співпрацю з організаторами літньої школи. Вона проходила у Києві з 2 по 7 липня. Учасники провели польове дослідження вулиці Щербаківського, виокремили її головні проблеми та розробили проекти покращення міського простору.

Школу також підтримали Міністерство економічного співробітництва Німеччини (BMZ) і Держсекретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO) у рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», Посольство Нідерландів та Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Cycling through Donbas and beyond».


 Раніше повідомлялось, що влада Києва спільно з міжнародними фондами працює над оновленням дорожньої інфраструктури Русанівки. Турецькі експерти фонду Bloomberg Philanthropies в рамках пілотного проекту у 2018 році розроблять рекомендації з удосконалення безпеки руху, пішоходизації та велосипедизації мікрорайону.

Зображення: CANactions