Міська влада Львова працює над проектом будівництва канатної дороги із центру міста на Високий замок та готує документи на погодження в ЮНЕСКО, пише ZAXID.NET.

Радником львівської міської ради у реалізації цього проекту є колишній мер німецького міста Кобленц Йоахім Гофман-Гьотінг, який курував подібний проект там.

«Ця канатна дорога сприятиме тому, що більше відвідувачів цікавитимуться спадщиною ЮНЕСКО у Львові, аніж до того», – вважає він.

Львів уже розробив історико-містобудівне обґрунтування для її будівництва. Без цього документу неможливо розпочати такі роботи в історичному ареалі міста.

Згідно з документом, початкова точка канатної дороги розташовуватиметься у нижній частині парку «Губернаторські вали». У перспективі канатку розглядають як частину громадського транспорту міста з єдиним квитком.

«Ми зрозуміли, що було би геніально спустити цей маршрут вниз, і мешканці Підзамче не вживали би автомобілі, їдучи по Липинського-Замарстинівській і навантажуючи Чорновола, а використовували канатну дорогу як можливість за 10 хвилин добратися на площу Ринок. Однак зараз ми говоримо про першу чергу на Високий замок», – розповідає головний архітектор міста.

Головний агрумент Львова для ЮНЕСКО – збільшення туристичної привабливості культурних пам’яток. Очікується, що канатна дорога зможе перевозити за годину 1000-2000 людей. Загальна її протяжність складатиме близько 500 метрів.