Лише 515 літніх майданчиків із 1148 є законними та сплачують внески до міського бюджету, всі інші розміщені без дозволів, повідомляє заступник директора департаменту міського благоустрою КМДА Тарас Панчій.

За його словами, є тераси, встановлені за правилами благоустрою. Але є й такі, що всупереч нормам займають майже весь тротуар. «Пішоходи мають обходити такі спорудження у кращому випадку по газону, в гіршому – виходити на проїжджу частину, ризикуючи своїм життям та здоров’ям», – каже Панчій.

Згідно з правилами, мінімальний прохід має становити не менше 50% від ширини тротуару. Крім того, тераси не можна розташовувати у зонах перехресть та біля виходів з метро. За словами Панчія, до підприємців, які розширюють свої заклади харчування до зон обмеження, «вживаються усі заходи аби усунути такі порушення».

Панчій нагадав, що на сайті Містобудівного кадастру можна перевірити законність розміщення будь-якого об’єкта на київських вулицях, ввівши точну адресу.


 The Village Україна та представник «Агентів змін» інспектували літні майданчики у центрі Києва та з’ясовували, наскільки заклади дотримуються правил.

обкладинка: chuttersnap / unsplash