За останні три роки кількість чартерів на відпочинок із України зросла вдвічі, пише «Радіо Свобода» з посиланням на міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

«Якщо ми порівняємо навіть з 2015 роком, то у 2017 році ми бачимо ріст нерегулярних, чартерних, так званих відпочинкових перевезень вдвічі – з 1,8 мільйона до майже чотирьох. Ми маємо вдвічі ріст пасажиропотоку загального. Тобто люди справді почали літати», – каже Омелян.

Міністр повідомив, що в уряді зараз працюють над оновленням правил для туроператорів, за якими вони матимуть більше відповідальності перед клієнтами.

Також, за словами Омеляна, лише 5% українців користуються послугами авіакомпаній, а 80% населення взагалі не виїжджають за межі області.


 Раніше міністр інфраструктури повідомив, що в Україні проведуть технічну ревізію літаків, які здійснюють нерегулярні перевезення, та перевірять стан салонів.

 Також повідомлялось, що туроператор Join UP скоротить кількість рейсів до Туреччини через постійні затримки та переноси рейсів авіакомпаній.

обкладинка: unsplash