Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) планує розглянути зміни до ДБН щодо проектування громадських туалетів на станціях метро або при входах у них.

Про це повідомляє заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Проектування публічних туалетів на станціях метрополітену ДБН зараз не передбачено. Оновлюючи ДБН щодо метро, Мінрегіон проаналізує це питання і розгляне пропозицію впровадження нової норми.

«Можливо, на самих перонах станцій робити це буде складно технічно. Альтернативні варіанти – проектувати громадські вбиральні при вході у метро або в підземних переходах. Це буде зручно для людей. У багатьох країнах Європи саме так і зроблено, наприклад, у підземках Лондона, Парижа чи Рима працюють такі туалети», – повідомляє Лев Парцхаладзе.

В Україні туалети для пасажирів облаштовані на деяких станціях харківського метро.


 Раніше київський метрополітен повідомляв редакції The Village Україна, що в  майбутньому ідею облаштування публічних туалетів запропоновано не буде.

 Петицію «Створення мережі громадських вбиралень в Києві» підписало більш як 10 000 громадян. Наразі петиція на стадії реалізації. Вона передбачає три етапи.

Перший – облаштування туалетів в місцях великого скупчення людей і транспортних потоків. Другий – місця рекреації та відпочинку. Третій – райони і квартали, де проживають мешканці, з певною відстанню щодо встановлення цих вбиралень.