В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун пояснила, що плавання відразу після їжі не є більш небезпечним, ніж плавання за дві години після неї або ж взагалі голодним.

«В розпал літа нас почали запитувати – чи це міф, що плавати одразу після їжі категорично заборонено? Адже досить поширеною є думка, що якщо побігти купатися одразу після добрячого обіду можна навіть потонути. Насправді, не все так страшно», – йдеться в повідомленні.

Супрун зазначила, що під час травлення, організм спрямовує кров до шлунку, тим самим зменшуючи кровотік до активних м'язів. Однак у тілі людини все одно залишається достатній об'єм крові, щоб організм функціонував на належному рівні.

«Під час плавання, як і під час спорту, їжа, що не перетравилася повністю, може давати про себе знати. Нудотою та неприємними відчуттями в животі. З такими відчуттями дискомфорту існує ризик отримати набагато менше задоволення від активності у воді. Тому все ж таки краще почекати 1,5 -2 години», – зазначила в.о. міністра охорони здоров'я.

При цьому Супрун додає, що плавати після вживання алкоголю дуже небезпечно. Часто це стає причиною трагічних випадків на воді.

Обкладинка: Juan Salamanca/Pexels