Київрада затвердила положення про комплексну систему відеоспостереження Києва, яке визначає основні принципи відеонагляду в місті, пише «Інтерфакс-Україна».

Відтепер відеоспостереження дозволене не тільки в публічних місцях – у парках, на вулицях, на кладовищах та об’єктах міської інфраструктури, а також на території органів міської влади, медичних і навчальних закладів.

«Це допоможе підтримувати громадський порядок, оперативніше розкривати злочини і швидко реагувати на виникнення надзвичайних ситуацій. Ми прагнемо, щоб цей елемент безпеки громадян у будь-якому куточку столиці застосовувався у правовому полі, а правоохоронні органи за потреби мали чіткий алгоритм отримання інформації з міського архіву», – коментує депутат Олексій Окопний.

Зазначається, що Київ – перше українське місто, яке ухвалило положення про систему відеоспостереження.

Ухвалений документ має гарантувати безпеку дітей, учнів і студентів, а також запобігати дорожньо-транспортним пригодам і дозволити своєчасне надання медичної допомоги.

Правоохоронці та спецслужби також матимуть ширший доступ до відеоархіву й системи аналізу розпізнавання облич і номерних знаків. Дані з камер будуть зберігатися протягом 30 днів, після чого автоматично знищуватимуться.

Обкладинка: Scott Webb/Unsplash