Заступник голови КМДА Дмитро Давтян запевняє, що тендер на реконструкцію Шулявського шляхопроводу проведений у рамках чинного законодавства.

Замовником робіт «Реконструкція транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана у Солом’янському та Шевченківському районах м. Києва» було визначене Комунальне підприємство «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва». Підприємство провело процедуру тендеру на виконання зазначених робіт згідно із вимогами чинного законодавства у сфері закупівель

Дмитро Давтян, заступник голови КМДА

Давтян також зазначив, що про початок процедури закупівлі було оголошено у багатьох засобах масової інформації, тому «процедура торгів була максимально публічною».

«Зазначу, що, на жаль, багато сьогодні спекуляцій щодо питання реконструкції Шулявського мосту. І спрямовані вони переважно на те, щоб затягнути початок робіт. Усі ж дії міської влади, наголошую, здійснюються у законодавчому полі», – додав заступник голови КМДА.

Свої тендерні пропозиції подали чотири учасники. Пропозиції двох учасників відхилили через порушення вимог законодавства у сфері закупівель. «Правомірність відхилення пропозицій окремо підтверджена висновками фахівців Державної аудиторської служби України», йдеться у повідомленні.


Нагадаємо, тендер на реконструкцію транспортної розв’язки на Шулявці виграла фірма «Північноукраїнський будівельний альянс». Вартість робіт становить майже 600 мільйонів гривень.

Згодом у журналістському розслідуванні програми «Схеми» заявили, що тендер провели із порушеннями. А обидві фірми, які брали участь у конкурсі – близькі до народного депутата Максима Микитася.