Мінрегіон пропонує ввести обов’язкове облаштування туалетів для відвідувачів у великих супермаркетах, гіпермаркетах та інших продовольчих магазинах, пише «Урядовий портал».

Зазначається, що зараз нормами ДБН прописана необхідність проектувати туалети лише у ТРЦ, універмагах та великих магазинах одягу чи взуття.

«Люди можуть провести до декількох годин, обираючи продукти у таких закладах, але тому що ця норма є не обов’язковою, то частіше за все туалети в них облаштовують тільки для персоналу. Зручність і комфорт повинні бути для всіх», – коментує заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Нові зміни введуть обов’язкове проектування туалетів у супермаркетах, гіпермаркетах, гастрономах та у великих продуктових магазинах з торговельною площею 2500 квадратних метрів. Кількість туалетів буде розраховуватись так: 1 санітарний прилад на 600 кв. м торговельної площі.

Туалетні кімнати мають бути роздільними для чоловіків та жінок і обов’язково повинна бути універсальна кабіна для людей з інвалідністю.


 Нещодавно, Мінрегіонбуд заборонив будувати парковки в середині житлових кварталів та обмежив висотність будинків відповідно до розмірів міст.

Також скасовано обов’язкову норму проектування сміттєпроводів у багатоповерхівках і дозволено проектувати дитячі садки у багатоповерхівках.

Обкладинка: Пол Грін/Unsplash