На Софійській площі у Києві 1 липня пройде класичний концерт «Шляхи дружби» за участі Джона Малковича. На час концерту перекриють рух та змінять маршрути громадського транспорту, повідомляє міська влада.

З 20:00 до 24:00 рух усіх видів транспорту вздовж Володимирського проїзду – від перехрестя з вулицею Володимирською до перехрестя з Малою Житомирською та від перехрестя з Рейтарською до перехрестя з Великою Житомирською – буде закрито.

Також повідомляється, що автобуси №24 і №114, а також тролейбуси №6, №16 і №18 змінять маршрути:

 Автобуси №24 та №114 курсуватимуть за схемою руху робочого дня (через Хрещатик);

 тролейбуси №6: Юрія Кондратюка – проспект Маршала Рокоссовського – Полярна – Вишгородська – Кирилівська – Подільський узвіз – Овруцька – Герцена – Мельникова – станція метро «Лук’янівська»;

 тролейбуси №16: Академіка Щусєва – Ризька – Дорогожицька – Мельникова – Січових Стрільців – В’ячеслава Чорновола – Повітрофлотський шляхопровід, у зворотному напрямку за цією ж схемою;

 тролейбуси №18: Сошенка – Вишгородська – Кирилівська – Подільський узвіз – Овруцька – Герцена – Мельникова – Січових Стрільців – В’ячеслава Чорновола – Повітрофлотський шляхопровід, у зворотному напрямку за цією ж схемою.


 Нагадаємо, що Джон Малкович прочитає поему «Портрет Лінкольна» Аарона Копленда під акомпанемент симфонічного оркестру. Також виступатимуть диригент Ріккардо Муті, українські оперні співаки Людмила Монастирська і Сергій Магера, артисти симфонічного оркестру і хору Національної опери України.